Monday, September 10, 2012

PAS guna pendatang asing perjuang RCI di Sabah
Namanya Lahirul Latigu Lando dan adalah Dewan Pemuda PAS Sabah

Katunlah PAS ni ...

Mazlan Alimin nak berjuang untuk penerokaFelda tapi dia sendiri seorang yang gagal dalam hidup. Belajar fail, berkebun pun tidak tapi hanya duduk rumah menunggu hari minggu untuk berceramah dan ajar orang sesuatu yang dia sendiri tidak boleh dijadikan contoh.

Di Sabah pula ada seorang Pemuda PAS bernama Lahirul Latigu Lando yang kononnya memperjuangkan isu RCI dan Pendatang Tanpa Izin PTI tapi status kewarganegaraan dirinya pun masih suspek. Dia dipercayai adalah Pendatang Tanpa Izin dan bapanya sendiri bukan warganegara Malaysia, warga Indonesia.Memetik blog Jomo Malaya sini, ....


... satu blog TAMBUAKARSABA telah mendedahkan satu maklumat berkenaan dengan Bapa kepada Ketua Dewan pemuda PAS Sabah Sdr Lahirul Latigu yang dikatakan seorang PENDATANG TANPA IZIN...? Bapa beliau bernama LATIGU BIN LANDO Bukanlah WARGA NEGARA MALAYSIA tetapi PEMEGANG PASSPORT INDONESIA yang menetap di MALAYSIA... Apa cerita...? Beliau Bukan ANAK TEMPATAN...?

kalau sebelum ini dikatakan Sdr Lahirul Latigu ini sangat lantang bercakap mengenai PTI dan Isu RCI, sebaik saja pendedahan ini dibuat beliau terus mendiamkan diri seribu BAHASA... Isu yang memakan diri beliau sendiri telah menjadi BEBANAN BESAR kepada PAS di SABAH dan PAKATAN HARAM secara keseluruhannya...

JOMO mahu Sdr LAHIRUL LATIGU menjawab Beberapa persoalan...

1) LAHIRUL LATIGU sebenarnya Berbangsa apa...?
2) Bagaimana Beliau boleh mendapat Kad Pengenalan Warganegara Malaysia...?

kalau sebelum ini PEMUDA PAS SABAH mengkritik hebat Kerajaan dan tidak berpuas hati dengan ANGGOTA SURUHANJAYA RCI Baca sekarang apa pula JAWAPAN mereka mengenai ISU ini...?

Jika Ini adalah PENDEDAHAN PALSU! JOMO Cabar Sdr LAHIRUL LATIGU dan konco-konconya untuk membuat laporan POLIS terhadap Blog tambuakarsaba.blogspot.com

3 comments:

 • Anonymous says:
  September 10, 2012 at 10:43:00 PM GMT+8

  Cibai seng punya manusiak. Inilah yg bikin panas urang sabah. Datang baru kemarin dulu. Tapi mulut mcm chitbai. Tuduh2 BNkasi IC. Silakak, rupa2 nya pambangkang yang buat bagitu. Ini baru satu. Banyak lagi tu. chinabeng punya lahirul latigu. Dengar charita ni bini dia makan duit kerajaan jadi sigu di Maktab Sabah. Gilaaaa ehhhhh.

 • Anonymous says:
  September 11, 2012 at 7:47:00 AM GMT+8

  Mengarut! Bukan si Latigu yang bagi masuk pendatang asing tetapi UMNO sendiri yang menyalahguna kuasa pentadbiran untuk menjual kedaulatan negara Sabah untuk undi "Melayu" palsu mereka.

  Adanya Lembu dalam UMNO untuk menunjukkan ketamakan UMNO maka adanya "orang gaji" menunjukkan kejahilan UMNO.

  UMNO di Sabah akan dipadam dari muka bumi Borneo!

 • Anonymous says:
  September 11, 2012 at 8:16:00 PM GMT+8

  Anon September 11, 2012 7:47:00 AM GMT+08:00,

  Tunjukkan bukti "UMNO menyalahgunakan kuasa pentadbiran untuk menjual kedaulatan Sabah untuk undi "Melayu' palsu mereka. Jika tidak anda adalah LEMBU Pakatan yang teramat bodoh.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)